Mopokorttikoulu on helppokäyttöinen ja monipuolinen tietokoneohjelma mopo- ja traktorikortin hankintaan, liikennesääntöjen opiskeluun ja kuvakokeen harjoitteluun.

Uusin versio julkaistiin 11.4.2008

Uudessa versiossa on uusittu traktorikokeeseen liittyvät sanalliset tehtävät ja lisätty liikennetietouskysymyksiä. Ne ovat myös osa traktorikorttikoetta.

Uutta ohjelmassa ovat animaatiot, liikennemerklkien selitykset, tieliikennelaki ja -asetus.
Lisäksi kuvakoetehtävien määrää on nostettu 108 kappaleeseen, mikä vastaa yli seitsemää täyspitkää kuvakoetta virallisessa kokeessa.

Ohjelman maksuton sisältö:

Ohjelman maksullinen sisältö

Ohjelman voi hankkia tilaamalla CD-ROM levyn tai sen voi imuroidai Mopokorttikoulun kopiointisivulta.-sivulta.

 

Viralliseen ajokorttikokeeseen kuuluu kuvakoe -osuus. Mopokorttikoulu -ohjelmalla voidaan valmistautua kuvakokeeseen. Kuvakoeharjoitusten kysymykset ja vastausaika ovat samat kuin virallisessa kokeessa. Valokuva poikkeavat virallisen kokeen kuvista, sillä viralliset kuvat ja sanalliset tehtävät ovat salaisia. Niitä pääse katsomaan muualla kuin virallisessa kokeessa.

Ohjelmassa on 108 harjoituskuvaa kuvakokeeseen. Niitä harjoitella 15 kuvan harjoituksena, joka vastaa virallista kuvakoetta. Ohjelma pitää kirjaa oikein ja väärin vastatuista kuvakoetehtävistä ja se kyselee väärin vastattuja tehtäviä uudelleen. Kirjanpidon voi nollata "Nollaus" -painikkeesta.

Kuvakoeosuus vaatii erillisen käyttömaksun. Käyttömaksu maksetaan soittamalla maksulliseen puhelimeen. Käyttömaksun suuruus näkyy tilauslomakkeelta. Maksuohjeet ovat ohjelmassa. Maksu tapahtuu puhelimella soittamalla palveluautomaattiin, josta saa tunnusluvun. Tunnusluku näppäillään ohjelmaan ja sen jälkeen kuvakoeosuus toimii valitun ajan.

Kuvissa on kohteita, joihin liittyy tehtäviä. Tehtäviin vastataan hiiren klikkauksella.

Ohjelmassa on noin 300 tällaista tehtävää. Nämä tehtävät toimivat maksutta.


Paluu