Ajokorttikoulu on helppokäyttöinen ja monipuolinen tietokoneohjelma autokortin hankintaan, liikennesääntöjen opiskeluun ja kuvakokeen harjoitteluun.

Uusin versio 6.11 julkaistiin 15.2.2012.

Ohjelman maksuton sisältö:

Ohjelman maksullinen sisältö (Hinta ja maksutapa selviävät tilauslomakkeelta):

Hanko
Turku
Lohja
Tampere
Pori
Oulu
Rovaniemi
Joensuu
Kajaani
Iisalmi
Imatra
Lappeenranta
Porvoo
ja parikymmentä muuta paikkakuntaa

Alla oleva kuva on Ajokorttikoulu -ohjelmasta. Siitä näkee ohjelman eri osat.

Viralliseen ajokorttikokeeseen kuuluu kuvakoeosuus. Ajokorttikoulu -ohjelmalla voidaan valmistautua kuvakokeeseen. Kuvakoeharjoitusten kysymykset ja vastausaika ovat samat kuin virallisessa kokeessa. Valokuvat poikkeavat virallisen kokeen kuvista, sillä viralliset kuvat ja sanalliset tehtävät ovat salaisia. Niitä ei pääse katsomaan muualla kuin virallisessa kokeessa.

Ohjelmassa on yli 600 harjoituskuvaa kuvakokeeseen. Niitä voidaan harjoitella joko täyspitkänä 50 kuvan harjoituksena tai 5 kuvan harjoituksena, joka on opiskelussa mukavampi menetelmä. Ohjelma pitää kirjaa oikein ja väärin vastatuista kuvakoetehtävistä ja se kyselee väärin vastattuja tehtäviä uudelleen. Kirjanpidon voi nollata "Nollaus" -painikkeesta.

Kuvakoeosuus vaatii erillisen käyttömaksun. Käyttömaksu maksetaan soittamalla maksulliseen puhelimeen. Käyttömaksun suuruus näkyy tilauslomakkeelta. Maksuohjeet ovat ohjelmassa. Maksu tapahtuu puhelimella soittamalla palveluautomaattiin, josta saa tunnusluvun. Tunnusluku näppäillään ohjelmaan ja sen jälkeen kuvakoeosuus toimii valitun ajan.

Ohjelmaan kuuluu myös sanallisia tehtäviä B- ja C- ajokorttia varten. Mopokorttikoulu -ohjelmassa on sanallisia tehtäviä M- ja T-ajokorttia varten.


Ajokorttikoulu -ohjelmassa kysymykset on liitetty suoraan kuvissa oleviin kohteisiin. Alla olevassa kuvassa on esimerkki tällaisesta tehtävästä.

Mopoilijaan on liitetty kysymys: "Pitääkö tämän mopoilijan väistää toista mopoilijaa?" Kysymykseen vastataan klikkaamalla "Kyllä" tai "Ei" painiketta. Välittömästi vastaus -klikkauksen jälkeen selviää oikea vastaus perusteluineen.

Klikkaamalla §14 -painiketta pääsee suoraan tieliikennelain pykälään 14. jossa käsitellään ajovuoroja.

Liikennekuvissa näkyvistä liikennemerkeistä pääsee klikkaamalla suoraan liikennemerkin selitykseen. Liikennemerkkien selitykset muodostavat oman osansa ohjelmasta.

Liikennemerkkien selitykset ovat monipuoliset.


Paluu